VM 50 km – 3 nye rekorder

Ultralandsholdet på 50 km var søndag den 1. september afsted til VM i Brasov, Rumænien. De 50 km har i år været en ny satsningsdistance for landsholdet, med målet at bringe resultaterne op på niveau med 100 km & 24 timers landsholdets.

Allerede i første forsøg var det en succes for det Danske Ultralandshold:

Det blev til 3 nye rekorder!

Hos mændene løb debutanten Jesper Andkjær Larsen sig til ny dansk rekord på 03:03:42 og blev nr 23 ud af 84 VM-løbere.

Vi fik i alt tre herrer under den 22 år gamle rekord på 03:09:24, idet Asser Vittrup Nielsen løb på 03:04:32 og placerede sig som nr 26, samt Mads Kragh nr 31 på 03:07:27. Heine Kærsgaard Laursen løb rutineret ind som nr 71 i tiden 03:51:59, og ville have fået en top-3 placering hvis der havde været veteranklasser.

Herreholdet blev samlet nr 7 ud af 17 hold i tiden 09:15:41, hvilket hermed er den Danske Herrerekord.

Kvinderne satte ligeledes Dansk rekord: 11:28:50, og de placerede sig som nr 9 ud af 11 hold. De individuelle tider blev Bouchra Lundgreen Eriksen og Helle Blak Petersen sammen over målstregen i 3:48:26 hhv nr 40 og 41 ud af 67 kvinder. Louise Skak 03:51:58 nr 44 og Helle Borup Jehs Nissen nr 51 i 04:05:06. Helle ville i lighed med Heine hos mændene være blevet podie-placeret, hvis der havde været veteranklasser.

Løbet blev vundet af Iraitz Arrospide fra Spanien i ny Europarekord på 02:47:42 og hos kvinderne vandt Alyson Dixon fra Storbritannien i 03:07:20, som er ny verdensrekord.

Vi har dermed et godt dansk talentmateriale at arbejde med og ser frem til de næste års stævner, hvor ambitionerne er individuelle placeringer i top-20 til VM, og holdmæssigt i top 5.

Resultater

Danmark nye Nordiske Mestre i Ultraløb!

I 6 timer i træk blev der lørdag den 18. maj, dystet i Kokkola, Finland, om det Nordiske Mesterskab i Ultraløb.

Danmark vandt en 3-dobbelt sejr og fejede alt nordisk modstand af banen ved at vinde hold-konkurrencen samt den individuelle sejr hos både mænd og kvinder.

Danskerne løb sig til guldet med en solid holdindsats hos de 5 danske kvinder som alle bidrog til holdsejren for kvinder. Holdresultatet, hvor de 3 bedste tæller, blev flotte 206 km.

Heine Kærsgaard Laursen løb ca 76 km og tog guldet hos herrerne.
Bouchra Lundgren Eriksen løb 75,4 km og tog guldet hos kvinderne.

Det sejrende danske hold bestod af Bouchra Lundgren Eriksen, Christina Schifris, Helle Jehs Nissen, Jane Skov og Kirstine Bach Storgaard.

Succesen er i høj grad bygget på et bevidst arbejde med at løbe som et hold, hvor alle bakker hinanden op hvert minut af kampen, i en sport som ellers er ultra-individuel. Dét er recepten på at vinde over langt større løbenationer.

Sejren er ikke nogen tilfældighed. Danmarks ‘ultra-vikinger’ tilhører efterhånden verdenseliten når det gælder løb over de helt lange distancer. Således vandt Stine Rex fra Ultralandsholdet en sikker sejr i det 221 km lange Ultrabalaton i sidste weekend og Tina Andersen vandt i denne uge det uofficielle VM for 6 dages løb i Ungarn.

På landsholdet arbejder vi struktureret på langsigtede fremgange, sådan at det danske landshold kan forsvare titlen på hjemmebane i 2020. Inden da er der vm i 24 timers løb i Frankrig i oktober i år, som også har en høj prioritet for ultralandsholdet.

/Peter Leisted Bøgevig, landsholdskoordinator, og Jesper Kenn Olsen, ultralandstræner.

Fotograf Jesper Kenn Olsen (fra Venstre): Heine Kærsgaard Laursen, Bouchra Lundgren Eriksen, Frederik Olausson (arrangør), Christina Shifris, Helle Jehs Nissen, Kirstine Bach Storgaard, Jane Skov

Kirstine Bach Storgaard (tv), Christina Schifris(th)

IAU 24 timers EM 2018 Danmarks første medalje

Stine Rex tog sølv til EM 24 timer 2018, som blev afholdt i Timisoara, Rumænien 26-27. maj.

Stine Rex nåede ud på 241,9 km og var blot 1½ km fra guldet, som blev vundet af den regerende verdensmester.

Bag præstationen står et solidt team-work med de 2 andre danske kvinder på holdet: Anne Marie Geisler Andersen og Lisbeth Billeskov Hansen.

Hos mændene nåede 3 ud af de 4 herrer på det danske hold over 200 km.

Status Ultralandshold 100 km & 24 timer 2017/2018

Den første sæson, hvor vi har haft ledelsen af ultralandsholdet, er nu afsluttet.

Vigtigst – så løb holdet solidt til VM 24 timer i Belfast med top 10 placering hos mændene og dansk rekord hos kvinderne. Desuden blev ultralandsholdets ledelse fordelt på 2 poster (koordinator & landstræner), samt at ledelsen nu for første gang i ultralandsholdets historie har et DAF-budget at arbejde med.

Samme sted er listen over brutto-holdet til VM 100 km og EM 24 timer i 2018.

Godt Nytår & God Træning!

/Jesper Kenn Olsen & Peter Leisted Bøgevig

VM 100 km – resultater

Det har desværre ikke været nemt at følge vores fire danske løbere ved VM 100 km i dag. Arrangøren havde hurtigt store problemer med live-opdateringerne.

Mathias Jørgensen blev hurtigste dansker med 7:19 for de 100 km. Brian Arreborg Hansen kom ind på 7:33 og Louise Skak kom hjem i 9:19.

Desværre blev Pia Joan Sørensen nødt til at trække stikket efter 80 km.

vm100k
Billedet er lånt af Ulla Arreborg:

VM 100 km er i gang

logovm100

Her kl. 7.00 startede VM 100 km i spanske Los Alcázares med fire danske løbere på startlinjen.

Kvinder: Pia Joan Sørensen & Louise Skak.

Herrer: Brian Arreborg Hansen & Mathias Jørgensen.

Pia, Brian og Mathias har tidligere løbet med på 100 km-landsholdet, men Louise er ny på holdet.

Der er live-resultater fra Spanien på dette link.

VM 50 km i Doha – resultater

Så er der her til aften blevet løbet VM på 50 km distancen. For første gang havde vi to danskere på startlinjen.

For både Asser Vittrup Nielsen og Rasmus Trap Wolf var der også tale om debut på distancen.

Igen i år var der meget varmt i Doha under løbet, hvilket i den grad afspejler sig i løbernes tider. Også vores to danskere blev ramt af varmen, men kom alligevel i igennem i flotte placeringer:

• Rasmus Trap Wolf, nr. 19 (efter tætte sidste 2,5 km)
  • Asser Vittrup Nielsen, nr. 21

Inden start var forventningerne sat op efter placeringer i top 25, hvilket blev indfriet for begge.

Amerikanske Anthony Migliozzi genvandt VM i tiden 2:54:02. Hos kvinderne blev vinderen kenyanske Risper Kimaiyo i 3:22:46!

Resultater fra VM findes her.

DM 24 timer løbes igen i Sæby

DAF-logo

Der skal løbes DM 24 timers i Sæby igen, idet “24 timer Ved Havet” i samarbejde med AMOK afholder næste års mesterskab 3.-4. juni.

Desværre kommer det kommende DM til at ligge meget tæt på VM i Belfast 1.-2. juli! Landsholdsløbere, som stiller til start i Nordirland. vil desværre ikke kunne være på startlinjen i Sæby.